Zanger Jars of Clay “het boeit me niet wat de Bijbel zegt”

De zanger van de christelijke band ‘Jars of Clay’ heeft voor flinke consternatie gezorgd door zijn uitspraken, gisteren, over het het homohuwelijk en homosexuele relaties, een zeer gevoelig thema in de Verenigde Staten op dit moment, via Twitter.

Jars of Caly - het kan mij niets schelen wat de Bijbel zegt

Dan Haseltine liet via zijn twitter account weten: “I do not particularly care about Scriptures stance on what is wrong”. Met andere woorden: “Het kan mij niet bijzonder veel schelen wat de Bijbel zegt over wat [goed is of] fout”.

Dit is een opmerking die een zanger van een Christelijke band niet echt siert. Het deed dan ook terecht veel mensen geschokt reageren. Haseltime zelf vind de consternatie kennelijk allemaal prachtig, getuige zijn verdere commentaren.

Ook laat hij weten dat los van voorgaande volgens hem de Bijbel nauwelijks tot geen enkele aanwijzing geeft aangaande morele gedragingen en waarden.

De boodschap van Jars of Clays – bij monde van hun zanger – is daarmee duidelijk: wat de Bijbel zegt is volstrekt irrelevant, we hebben onze eigen moderne opvattingen en die zijn moreel superieur en bepalend over hoe wij als ‘christenen’ moeten denken en handelen.

Jars of Clay is één van de meest populaire Christelijke rockbands en heeft een aantal grote hits gescoord in Amerika.

Bronnen:
ChristianNews
Twitter-kanaal Dan Haseltime

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah