Vrije Universiteit “Judenrein”?

Het VU spaarbusje. De VU werd door Gereformeerden in Nederland groot gemaakt. (afb. Marktplaats)
Het VU spaarbusje. De VU werd door Gereformeerden in Nederland groot gemaakt. (afb. Marktplaats)

Op sociale media ging het al rond: een actie om de VU in Amsterdam “Judenrein” te maken. Geïnitieerd door (palestijnse?) studenten, gesteund door, “wat een verassing”, Anja Meulenbelt (Socialistische Partij).

De ééns met het spaargeld van de “kleine luyden” (Gereformeerden) in Nederland opgerichte VU heeft geen eigen kapel. Gesloten, gebrek aan belangstelling. Wel is er een gebedsruimte voor moslims. Want, de VU is de universiteit met het hoogste aantal moslimstudenten.

Het moment voor de actie had, met de aanslagen in Parijs in het achterhoofd, niet ongelukkiger gekozen kunnen worden.

Niemand lijkt zich te interesseren voor het steeds verder oprukkende anti-semitisme. Sterker nog, ook van de aanslagen krijgen de Joden de schuld inmiddels. Zo beweerde voormalig president Jimmy Carter met droge ogen op televisie dat het toch echt aan Israël te wijten was deze aanslag. Als Israël nu maar eens eindelijk de Palestijnse staat erkent, zo is het credo van Carter c.s., dan is het extremistische moslimgeweld afgelopen. Wat een idioterie!

Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat zelfs de minister van Onderwijs geschokt was te horen dat leerlingen op VMBO-scholen de “Jihad echt vet” vinden (zie deze link).

Ons land buigt voor de vreemde goden. En zal steeds dieper buigen. Zich onderweperpen aan de godsdienst die onderwerping heet: Islam. Tenzij het besef ontstaat: zo kan het niet langer. Er moet een oplossing gevonden worden voor deze problemen, linksom of rechtsom.

Zie ook: Vrije Universiteit Juden-rein (Habakuk)

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah