Mars Hill sluit deuren

De Mars Hill “megakerk”, met vijftien satteliet-gemeenten in drie staten in de VS, sluit op zondag 28 december 2014 haar deuren. De oorzaak van het stoppen van de kerk is gelegen in het opstappen van haar stichter, Mark Driscoll.

rick warren google plusRondom Driscoll was een controverse ontstaan naar aanleiding van klachten en beschuldigingen van 21 andere voorgangers uit de Mars Hill gemeenschap van kerken.

Een aantal van de kerken zal zelfstandig doorgaan, de meerderheid sluit (definitief) de deuren. De laatste dienst, op 28 december, zal worden geleid door Rick Warren, de predikant van de bekende Saddleback Church megakerk.

In een verklaring liet Driscoll weten:

God wordt niet geëerd door conflicten, onderlinge wedijver, onenigheid, ruzie, achterklap en roddel, of ook maar iets anders dat inconsistent is met de vruchten van de geest. Ik biedt mijn oprechte, diepe, excuses aan voor de momenten dat ik niet in vrede heb geleefd met alle mensen om mij heen.

mars-hill-90991Hoewel het onderzoek van de kerkleiding hem na twee maanden “vrijsprak” van [een groot deel van] de beschuldigingen besloot hij toch zijn ontslag te nemen – Driscoll was inmiddels te beschadigd door alle controverses, inclusief financiële malversaties, om nog langer geloofwaardig te kunnen zijn.

Mars Hill had vijftien lokaties in Washington, Oregon en New Mexico. Per week werden de diensten door ruim 12.000 mensen bezocht. De online diensten werden wekelijks door 260.000 mensen bekeken (Wikipedia).

> Zie verder: ChristanNews

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah