Freedom Flotilla II ?

Wordt Turkije onder het mom van ‘Humanitaire hulp’ in de oorlog tussen Hamas en Israël betrokken? Wat gaat de NAVO dan doen?

Turkije doet volgens Turkije.Net wederom een poging een “humanitaire vloot” naar Gaza te sturen. Dit keer bemand met militairen “om het schip te beschermen tegen de aanvallen”.

Mavi_Marmara_side

In 2010 bestormden Israëlische militairen een schip “Mavi Marmara” dat beweerdelijk hulpgoederen naar Gaza wilde brengen. Bij de bestorming vielen 9 doden. Naderhand bleek dat de ‘humanitaire hulp’ niet zo humanitair was.

Nu plannen de Turkse organisatoren van destijds een nieuwe poging maar dit keer onder bescherming van het Turkse militairen om het schip te beschermen tegen de aanvallen.

Eerder werd ook al een 2e poging ondernomen, deze strandde echter eveneens. Deze 3e poging is echter anders dan voorheen door het mee laten varen van Turkse militairen. Hierdoor kan Turkije betrokken worden in de strijd tussen Hamas en Israël. Turkije en Qatar steunen de Hamas.

De vraag is: wat gaat de NAVO doen als één van haar “bondgenoten” betrokken raakt in een oorlog met Israël? Laten we Israël en het hele Midden-Oosten biddend gedenken!

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah