Idols winnares Nina wil geen pop-idool meer zijn

“Het gaat niet om mij, maar om God” – zo zegt Idols winnares Nina den Hartog. Ze stopt als pop-zangeres om een opleiding aan een (private) Bijbelschool te gaan doen en wil zich gaan toeleggen op religieuze muziek. Een eerste stap heeft ze al genomen, met het oprichten van de band “New Revival“.

Diverse media schrijven over de, in hun ogen, opmerkelijke “carrièreswitch” van Nina die op 17-jarige leeftijd auditie deed voor Idols. Bij de auditie liet ze al vallen ‘niet zo veel met muziek te hebben’ als in dat ze zelf ook geen echte idolen had kennelijk. Nina wil graag God dienen met haar talent en de kerken en gemeenten.

Video – Nina’s Idols debuut

Nina nam twee jaar geleden ontslag bij de lokale supermarkt om zich volledig op muziek te richten. Aanvankelijk met succes; de zangeres won de RTL5-talentenjacht Idols en sleepte een platendeal binnen. Haar liedjes waren echter niet succesvol en het label Cloud 9 had moeite de ingetogen zangeres in de markt te zetten. In februari namen de twee volgens Den Hartog in goed overleg afscheid van elkaar (Algemeen Dagblad).

Daarmee lijkt Nina in de voetsporen te treden van Sharon Kips. Deze zangeres, tegenwoordig actief als gospelzangeres, won in 2007 het programma X-Factor van RTL4. Daarvoor was zij echter ook al actief als gospelzangeres in tegenstelling tot Nina den Hartog.

Facebookpagina New Revival

 

 

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah