Zware Christenvervolging uitgebroken in China

In China worden Christenen wederom zwaar vervolgd. De vervolgingen zijn terug op het niveau van de jaren ’80 zo melden diverse bronnen uit China. Redenen voor de vervolging zijn divers. Met name de economische sancties van de Amerikanen onder Trump worden genoemd, maar ook het streven van de Chinese partij om weer meer grip en controle op de maatschappij en de vrijheid van meningsuiting te krijgen.

In China is de Christenvervolging openlijk; Bijbels worden in beslag genomen, kerken worden gesloopt, diensten worden verstoord, kerkelijke leiders worden (weer) veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. Honderden, zo niet duizenden, kerken en (huis)gemeenten is het bijeen komen onmogelijk gemaakt. Leden van de kerken worden gedwongen religieuze afbeeldingen in hun huizen te vervangen voor posters en foto’s van de partijleider. Ook worden op kerken door lokale partijbonzen verboden aangebracht; bijvoorbeeld het verbod om kinderen mee te nemen naar een kerkdienst.

In China is het Christendom in de ogen van de Communistische partij een bedreiging voor haar bestaan. Ook Moslims worden in China vervolgd, evenals andere religieuze minderheden. Enige tijd geleden werd de vrije verkoop van de Bijbel in China aan banden gelegd, een eerste signaal volgens velen dat er weer vervolgingen zouden gaan komen.

Meer/bron: Mail Online.

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah