Houston verbiedt predikanten te spreken over homoseksualiteit

De gemeenteraad van de Amerikaanse stad Houston heeft meerdere schriftelijke waarschuwingen uitgevaardigd op het spreken, van predikanten, over homoseksualiteit meldt Foxnews.

Het “Verbond ter verdediging van de Vrijheid” (ADF) is voluit tegen het verbod waarbij de (lokale) overheid probeert niet alleen de vrijheid van meningsuiting aan te tasten maar tevens wil ingrijpen op de inhoud van preken van voorgangers:

“The city’s subpoena of sermons and other pastoral communications is both needless and unprecedented,” Alliance Defending Freedom attorney Christina Holcomb said in a statement. “The city council and its attorneys are engaging in an inquisition designed to stifle any critique of its actions.”

De wet is een onderdeel van een uitgebreidere ‘anti-discriminatie regelgeving’ die de stad Houston sinds juni dit jaar geëffectueerd heeft.

330px-Annise_ParkerDe regelgeving bevat ondermeer bepalingen welke het toestaan dat vrouwen van het herentoilet (en vice versa) gebruik mogen maken. Toen daartegen niet geringe weerstand kwam en zelfs een rechtszaak over begon, was de reactie van de gemeenteraad het opstellen van nog stringentere regels inclusief de gewraakte regel waarin bepaald wordt dat predikanten niet meer mogen spreken over homoseksualiteit en ‘transgender’-issues.

Meer dan vierhonderd lokale kerken hebben zich openlijk uitgesproken tegen deze absurde regelgeving. Saillant detail is dat Houston’s lesbische burgemeester Annise Parker met name de ‘aanjager’ van deze regelgeving is.

Er is inmiddels een petitie gestart tegen deze regelgeving, welke getekend is door meer dan 50.000 mensen, ruim voldoende om een referendum af te dwingen (waarvoor ca. 17.000 handtekeningen nodig zijn).

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah