Bolivia stelt Evangelisatie gelijk aan terrorisme.

De socialistische Boliviaanse regering heeft Evangelisatie strafbaar gemaakt en gelijk gesteld aan terreur. Dat melden diverse media. De partij van Evo Morales, Beweging naar het Socialisme, heeft een meerderheid van 88 zetels in het parlement (61% van de stemmen).

Morales is niet onomstreden. Hij is onder meer de leider van de progressieve Boliviaanse cocalero-beweging, een losse federatie van cocaverbouwende boeren in de provincie Chapare in Zuidoost-Bolivia.

De alleenheerschappij van de aan de cocaïne gerelateerde partij en leider er van heeft er nu toe geleid dat er een wet is aangenomen waarin wordt gesteld dat “wie mensen rekruteert, vervoert, berooft van vrijheid of hen rekruteert met als doel om deel te nemen aan gewapende conflicten, religieuze – of eredienstenorganisaties, zal worden bestraft met vijf tot twaalf jaar gevangenisstraf”.

Daarmee stelt de regering van Bolivia evangelisatie gelijk aan terreur en/of ander crimineel gedrag. Bolivia heeft daarmee de godsdienstvrijheid vanuit overheidswege feitelijk afgeschaft. De Evangelicale inwoners van Bolivia hebben opgeroepen tot een nationale dag van gebed.

President voor het leven?

De invoering van de wet komt enkele weken nadat er een wetswijziging is geweest waardoor Morales ambtstermijn geen  einddatum meer kent. Hij is dus potentieel “president voor het leven”

Bolivia is overwegend een Christelijk land. Van de inwoners is 77% katholiek en 16% protestants (voornamelijk Evangelisch).

De Nationale Vereniging van Evangelicals in Bolivia bekritiseerde de wet en stelt: “Het is betreurenswaardig dat Bolivia het eerste Latijns-Amerikaanse land wordt die de rechten op religieuze vrijheid vervolgd, die worden gewaarborgd door de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en onze grondwet (CIP).

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah