Aanslag op kerk in Charleston, South Carolina

Bij een schietparij in een ‘zwarte kerk’ in de Verenigde Staten zijn afgelopen nacht negen mensen omgekomen. Volgens de politie en burgemeester heeft het er alle schijn van dat de aanslag een ‘racistisch karakter’ had.

aanslag kerk amerika

(foto: https://twitter.com/offlede)

Gisteravond drong een gewapende man de kerk in  Charleston, South Carolina, binnen terwijl er een gebedsgroep bijeen was en opende het vuur op de nietsvermoedende kerkgangers. Acht mensen stierven ter plaatse, één persoon later in het ziekenhuis. Een tiende bezoeker is nog in het ziekenhuis. De politie wilde (nog) geen verdere details bekend maken maar liet wel weten dat er ‘ook overlevenden zijn’.

De verdachte, een “jonge man man met blond haar”, is nog steeds voortvluchtig. De burgemeester en politie van de stad gaan er vooralsnog vanuit dat de aanslag een racistisch karakter heeft

“The only reason someone could walk into a church and shoot people praying is out of hate,” said Charleston Mayor Joe Riley – “It is the most dastardly act that one could possibly imagine.”

 

De Emanuel AME Church is een van oorsprong “zwarte kerk”. Eén van de oprichters van de kerk was indertijd een voorvechter van gelijke rechten en mede-initiatiefnemer van een slavenopstand in 1821.

> Zie verder: Huffington Post

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah