Zonder nederzettingen wordt het Midden-Oosten een paradijs

Wordt het Midden-Oosten een paradijs zonder de nederzettingen van Israël?Bovenstaande stelling zou je bijna gaan geloven, als je afgaat op wat er in de media verschijnt. Want als het over het Midden-Oosten gaat, wordt vaak de woningbouw voor Joden erbij gehaald.

Kijk je er echter naar vanuit een breder perspectief, dan blijkt er sprake te zijn van ernstige blikveldvernauwing. Wat is dat bredere perspectief?

Bijna elk land in Noord-Afrika en het Midden-Oosten heeft wel mee te maken gehad: de geringe onderlinge acceptatie van andere dan de eigen groep.  

Het is opvallend hoe veel oorlogen zich niet tussen maar juist binnen landen afspelen, tussen verschillende groepen. Tribale conflicten in Afghanistan, Jemen, Libië en Somalië. Burgeroorlogen met moslimextremisten in Algerije en Mali. Slachtingen door moslims van niet-moslims in Nigeria en Soedan. Oorlogen tussen soennieten en sjiieten in Irak, Iran en Syrië. Bijna-burgeroorlogen met moslimextremisten in Egypte en Pakistan. Religieuze burgeroorlogen in Libanon en de Centraal Afrikaanse Republiek. Verdrijvingen van Palestijnen uit Koeweit en Irak.

> Lees verder: Joodse Omroep

 

 

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah