Spionage door Wereldraad van Kerken in Israël

De Wereldaad van Kerken is ontmaskerd als organisatie welke pro-actief spioneert in Israël en anti-semitisme financiert, zo meldt Israël Today – een publicatie van Messiaanse Joden. Ook de Europese Unie lijkt mede (financieel) verantwoordelijk voor de spionage-activiteiten.

De door de Wereldraad van Kerken gefinancieerde spionnen doen zich voor als toeristen en verzamelen informatie met als doel vervolgens “opruiiende berichtgeving en beschuldigingen” te doen over Israël.

Het programma, “Ecumenical Accompaniment Program in Palestine and Israel (EAPPI)” genaamd, stuurt mensen naar Samaria en Judea die doen alsof ze toeristen zijn. Zich uitgevend als christelijke pelgrims die bijbelse plaatsen bezoeken rond Jeruzalem en Hebron, nemen deze politieke activisten foto’s en publiceren valse nieuwsverslagen die Israël’s zogenaamde “wangedrag” jegens de Palestijnen moeten bewijzen. Daarnaast maken ze foto’s van militairen, politie en burgers en plaatsen deze online.

In hun “nieuwsverslagen” gebruiken de door de Wereldraad van Kerken gefinancieerde anti-Israëlische spionnen bijbelverzen en theologische termen “geladen met antisemitisme”, zei Amit Barak, een van de Israëli’s die de groep blootlegden. Ze schuwen daarbij zelfs het monteren van anti-semitische afbeeldingen niet.

De activisten bezoeken alleen Israël en Gaza. Andere landen waar problemen zijn en landen waar mensenrechten worden geschonden worden niet bezocht door hen. Ze bevinden zich onder andere in het gezelschap van extreem linkse Israëlische groepen en palestijnen, maken ongevraagd foto’s van particulier eigendom en verstoren de sabbat.

Bron: Israël Today

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah