Palestijnse baby Layla Ghandour niet overleden door ‘gasaanval’ Israël

Naar nu bekend is geworden is de eerder in alle media aangehaalde dood van een palestijnse baby, Layla Ghandour, niet veroorzaakt door “een traangasaanval” op Palestijnse demonstranten door Israël. Bij de arrestatie van een twintigjarige neef van de overleden baby, Mahmoud Omar, bleek dat de dood van het kind in scene is gezet door Hamas.

Mahmoud Omar, die probeerde illegaal de grens tussen Israël en Gaza over te steken, werd opgepakt en ondervraagd door het IDF. Volgens The Blaze was zijn illegale oversteek gerelateerd aan terreur. Tijdens de ondervraging bleek wat eerder al vermoed werd: de overleden baby stierf niet door traangas van het IDF.

Under interrogation in Israel, Omar, who is Layla al-Ghandour’s cousin, said Hamas leader Sinwar paid the baby’s family 8,000 shekels ($2,200) to accuse Israel of the death of the 8-month-old. The claim came despite the fact that members of the family had previously said that she died of a blood disorder, a condition that the baby’s six-month-old brother apparently also died of last year. (HonestReporting)

Met andere woorden, de HAMAS betaalde de familie om het overlijden van het meisje toe te schrijven aan Israël ondanks het feit dat familieleden eerder al hadden laten weten dat het meisje was overleden door een bloedaandoening waaraan vorig jaar ook haar broertje overleed.

Bedenk dat de familie, die $2.200 dollar betaald kreeg, met het (overleden!) meisje naar de rellen is gereisd en daar de situatie in scene heeft gezet in opdracht van HAMAS. De anti-Israëlische media heeft dit bericht van HAMAS zonder blikken of blozen overgenomen en verspreid.

Zie ook het bericht van The Guardian, welke vermeldt dat het door HAMAS gecontroleerde Ministerie van Gezondheid in Gaza inmiddels de naam van de baby van “de lijst met martelaren” heeft verwijderd.

 

 

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah