Hamas-leider geeft toe: doden bij grensgeweld waren leden Hamas

[Video] Een hoge Hamas-leider, Salah Bardawil, heeft in een TV-interview in de Arabische media (Al-Jazeera, Baladna)  laten weten dat zeker 50 van de 62 personen die om het leven zijn gekomen bij de “Mars van de terugkeer” (uitgeroepen door Hamas) leden waren van terreurbeweging Hamas. “Van de omgekomen martelaren in de meest recente strijd zijn er 50 afkomstig van Hamas”, aldus Bardawil. Daarnaast heeft terreurorganisatie Islamitische Jihad drie doden als lid bevestigd. In totaal zijn van de 62 personen die omkwamen er daarmee maar liefst 53 lid van een terroristische organisatie.

VIDEO IDF

Bardawil is volgens de BBC lid van de Palestijnse Wetgevende Raad en een senior Hamas official. Hij treedt regelmatig op als officieel woordvoerder van de Hamas – ook in de westerse media.

VIDEO MEMRI

INTERNATIONALE VERONTWAARDIGING: TERECHT?

Er is “internationale verontwaardiging” over het optreden van het IDF maar is deze verontwaardiging wel terecht? Wanneer duidelijk is dat Israël 50(!) terroristen uitschakelt, volgens de Hamas leiders nota bene, hoe is het dan toch mogelijk dat men dit tégen Israël gebruikt? Elk land zou er trots op zijn als ze 50 terroristen hadden gedood waarbij slechts zéér weinig burgerslachtoffers zouden zijn gevallen – maar in de westerse pers moet uiteraard Israël het weer ontgelden en wordt als “de boosdoener” neergezet die “geweldloos verzet” zou neerlsaan met “excessief geweld”…

Bardawil is er duidelijk trots op. Maar liefst 50 “martelaren” waren afkomstig uitde Hamas gelederen. En in eerdere gevallen “minstens de helft”.

Bronnen:
Israël Today
CIP
IDF (Twitter)

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah