ISIS will macht in Gaza overnemen van Hamas

Terreurorganisatie IS (ISIS) heeft haar zinnen gezet op overname van de macht in Gaza, waar tot op heden de terreurogranisatie HAMAS de scepter zwaait.

Volgens berichten van onder andere het Gatestone Institute zijn in de afgelopen jaren veel HAMAS leden, inclusief hoge officieren en leidinggevenden, overgelopen naar IS.

ISIS is niet verslagen?

De internationale politiek liet een tijd geleden weten dat ISIS in principe was verslagen. Maar de invloed en propaganda van IS niet. Los daarvan blijkt nu dat binnen de IS gelederen nogal wat Palestijnen actief zijn. Vooral afkomstig vanuit HAMAS en Islamitische Jihad.

Overname Gaza

ISIS roept nu de Palestijnen op om in opstand te komen tegen HAMAS.

`ISIS is making it clear that it now has its eyes set on the Gaza Strip. By calling on Palestinians to rebel against Hamas, ISIS is hoping to facilitate its mission of infiltrating the Gaza Strip´.

Er zijn voortdurend pogingen vanuit IS om te infiltreren in de Gaza en dit zou niet alleen de Palestijnen zorgen moeten baren maar ook Israël en Egypte.

Tot voor kort waren HAMAS en ISIS bondgenoten. Samen streden ze immers voor het ‘hogere doel’. De vernietiging van Israël, de vestiging van een Islamitische staat.

´Het was een win-win situatie: Hamas voorzag ISIS van strijders, ISIS voorzag Hamas van wapens´.

Sinds kort echter lijkt de vriendschap voorbij. ISIS heeft een video gepubliceerd (screencapture hier boven) van de executie van één van hun eigen mensen omdat hij wapens zou hebben gesmokkeld voor HAMAS. De executie van Musa Abu Zmat, voormalig HAMAS terrorist die zich bij ISIS had gevoegd, vond plaats in de Sinaï.

De executie werd uitgevoerd door een andere voormalige HAMAS terrorist die zich bij ISIS heeft gevoegd, Mohammed Al-Dajni. Al-Dajni’s vader, Abu Rashed, is een hoge HAMAS official die voorheen zelfs een toppositie in de gezondheidszorg in de Gaza had.

Eerdere pogingen van ISIS om de HAMAS hegemonie te breken in de Gaza zijn mislukt. HAMAS duldt namelijk niemand naast zich. Niemand.

Bronnen:

 

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah