Iran kent snelst groeiende Evangelische kerken ter wereld

Evangelische kerken in Iran snelstgroeiende geloofsgemeenschap

Iran is één van de meest gevaarlijke landen in de wereld voor volgelingen van Jezus Christus. Bijna alle ‘bovengrondse’ Farsi-sprekende kerken zijn gesloten en huisgemeenten worden met regelmaat door de politie geïntimideerd en overvallen. De leiders van de kerken worden gearresteerd.

Evangelisatie door christenen is tegen de wet en er staat zelfs doodstraf op. Maar ondanks de furieuze inspanningen van de Iraanse leiders om het christendom tot staan te brengen is de Evangelische kerk in Iran de snelstgroeiende Evangelische gemeenschap ter wereld, zo blijkt uit de statistieken van “Operation World”. Vooral Iran’s harde aanpak en geweld in naam van de islam heeft gezorgd voor teleurstellingen en zoeken naar waarheid bij de Iraniërs.

Sattelietontvangers veel gebruikt in het Midden OostenMaar hoe kan het dat het aantal gelovigen in Iran zo snel groeit, ondanks de onderdrukking van het christendom vanuit de overheid?

Ondanks de gevaren delen Iraanse gelovigen hun geloof. En SAT-7’s uitzendingen van christelijke programma’s kunnen door iedereen worden ontvangen via de satellietontvangers – alom in gebruik in Iran net als overigens in het hele Midden-Oosten.

Tegen de verdrukking in groeien de Iraanse geloofsgemeenschappen – vaak dus met gevaar voor eigen leven. De Evangelische gemeenten groeien daar dus sneller dan waar ook ter wereld. Hetzelfde verschijnsel zagen we tot in de jaren ’90 van de vorige eeuw in het voormalige Oostblok en, ook tegenwoordig nog, ook in China waar ondanks de tegenwerking van de communistische leiders het christendom nog steeds groeit.

 

> Bron: Mark Ellis, Special to ASSIST News Service

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah