NOS: Campagne tegen vaccinatie komt op stoom

ANTI VACCINATIE LOBBY BEDIENT ZICH VAN LEUGENS

Nu de vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep op het punt staat te beginnen, komt ook de campagne tegen vaccinatie op stoom. Daarin roeren zich bezorgde burgers, verontruste artsen en wetenschappers, maar ook mensen die bezig zijn met de verspreiding van onnavolgbare complottheorieën en manipulaties, zo meldt de NOS.

Complot? Massamoord?
Helaas zijn er ook enkele sites, populair onder Christenen, die zich bezig houden met de “onnavolgbare speculaties” zoals bijvoorbeeld Xandernieuws. Op de betreffende site heb ik, als beheerder van Bijbelgetrouw, mij openlijk uitgesproken tegen deze speculaties en wilde theorieën die de ronde doen (zie verder). Zo wordt de suggestie gewekt dat bijvoorbeeld de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep een “complot” is om “iedereen te chippen” en dat de grieppandemie een “mogelijk biowapen” zou zijn van een medicijn producent.

Wat moeten we toch met dergelijke complottheorieën -die ook opdoken toen de anti-vaccinatie beweging streed tegen de inenting van tienermeisjes in verband met baarmoederhalskanker? En,.. zijn er inderdaad jonge tienermeisjes massaal overleden door de vaccinatie? Maar nu horen we alleen nog maar een oorverdovende stilte hierover! Men schuwde zelfs keiharde leugens niet door valse berichten te verspreiden van een moeder wiens dochter zou zijn overleden aan de HPV-vaccinatie…

Artsen nemen vaccin
De overheid volgt deze beschuldigingen nauwgezet maar heeft weinig middelen om deze complottheorieën te bestrijden anders dan goede voorlichting te geven. Wanneer we echter kijken naar bijvoorbeeld de (huis)artsen in Nederland en ander medisch personeel is hun reactie overduidelijk: zij nemen de vaccinatie. Zijn ze zo dom (met jaren universitaire opleiding) dat zij “in het complot trappen”? Integendeel.. het zijn juist (huis)artsen en andere medici die zeer wel in staat zijn de risico’s goed in te schatten. Zij kennen de samenstelling van het vaccin en weten daarom of en hoe gevaarlijk het is om het wel, of niet, te nemen.

Houd de feiten in het oog!
Natúúrlijk moeten we altijd alert blijven op wat er gebeurt in de maatschappij. Maar als we de bovengenoemde feiten op een rij zetten:
1. HPV-vaccin was niet schadelijk, niet dodelijk, anti-lobby was niet terzake kundig;
2. artsen nemen het vaccin tegen Mexicaanse griep (vrijwillig);
3. de bewijsvoering m.b.t. de problemen zijn gebaseerd op complottheorieën;
4. de berichtgeving van de anti-lobby was gebaseerd op keiharde leugens;
5. veel van de berichten zijn gebaseerd op “men zegt“… (Story & Privé nivo).

en tot slot..
Als de (een) overheid écht van plan was massamoord op z’n eigen bevolking te plegen, zou dat dan via een dergelijk vaccin gaan? Ze zouden wel gek zijn. Want de medici, politici, hulpverleners e.d. zijn de éérsten die het vaccin aangeboden krijgen én nemen. Waarmee ze collectief zelfmoord zouden gaan plegen? Een onbestuurbaar land achterlatend?. De vraag stellen is ‘m beantwoorden!

Dat de bevolking “onwetend gechipt” zou worden is nog grotere kolder. Want (a) het vaccin wordt niet aan de gehele bevolking gegeven maar aan de risico-groepen en (b) dan zouden (Christen) medici al láng hierover berichten hebben doen uitgaan.

Let wel: ik heb geen onbegrensd vertrouwen in de medici. En ook niet in de overheid. En ik ben mij ook bewust van het feit dat het vaccin, élk vaccin, risico’s met zich mee brengt. Maar zoals ik op Xandernieuws ook schreef, in mijn reactie:
“Ik wil de anti-vaccinatie kliek nog wel eens weer horen als er honderden doden vallen onder de niet-gevaccineerden!! Gaan jullie dan ook zeggen: “Sorry, we zaten er helaas toch naast?”. Neem je dan je verantwoording voor deze opgeklopte berichtgeving zonder enige feitelijke grondslag?” [..] Tegenover een uitzonderlijk klein aantal mensen die schade krijgen welke wellicht, heel misschien, te relateren is aan een vaccin staan elk jaar honderden doden, alleen al in Nederland, onder hen die géén vaccin nemen.
Source: Gezondheid

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah