Vondst menselijk bot stelt wetenschappers voor raadsel

Middenhandsbeentje uit Kenia stelt evolutionaire wetenschappers voor raadselEen recente ontdekking in Kenia stelt wetenschappers voor een raadsel. Het bot, een middenhandsbeentje, verrast met name evolutie-wetenschappers. Uit de vondst, die gedateerd werd op “1,4 miljoen jaar oud” door de wetenschappers, blijkt namelijk volgens de wetenschappers dat de menselijke hand “sinds die tijd geen enkele evolutionaire ontwikkeling heeft doorgemaakt“. 

Dat de evolutie-wetenschappers hiermee een probleem hebben blijkt als we bedenken dat zij er altijd vanuit zijn gegaan dat de mens pas veel later “tot zijn huidige vorm” geëvolueerd zou zijn (namelijk: ongeveer 600.000 jaar geleden). De ontdekking van het bot levert ook bewijs van geavanceerde fysieke vaardigheden en intelligentie van in de vroege mens. Carol Ward, een  professor aan de Universiteit van Missouri wiens team het bot ontdekte zei dat het middenhandsbeentje behendigheid van de vroege mens bewijst ’

In het oorspronkelijke tijdschriftartikel dat de ontdekking beschrijft, schreven de onderzoekers, “In alle opzichten is dit bot nagenoeg gelijk aan dat van de moderne mens in algemene proporties en morfologie.”

> Bron: Christian News Net

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah