Gloria Copeland “Jezus is onze griepprik” (Video)

TV Evangeliste Gloria Copeland, tevens één van de adviseurs van Trump tijdens zijn verkiezingscampagne, ontkent tijdens een uitzending dat Christenen de griep kunnen krijgen. Zij gaat daarbij zelfs zo ver dat zij zegt “Jezus is onze griepprik”.

In de Verenigde Staten is grote ophef ontstaan over de video van Copeland Ministries (zie onder een screenrecording die wij vanmorgen hebben gemaakt er van).

In de video ontkent Gloria Copeland glashard dat Amerika getroffen wordt door een griepepidemie. De volledige video, die op het moment dat we dit schrijven nog online is, heeft als onderschrift onder andere de volgende tekst:

“It’s NOT flu season! Yes, you heard it right. The flu is NOT a season we have around here because Jesus bore ALL our sickness on the cross. This includes the flu! If you’re overcoming the flu right now, listen in as Gloria prays for YOU! Are you believing for a miracle in your health?

Vertaling: “Het is GEEN griep seizoen. Ja, dat heb je goed gehoord. Er is NIET zoiets als een griepseizoen waar we hier op dit moment last van hebben want Jezus heeft ALLE ziekten gedragen op het kruis, inclusief de griep! Als je last hebt van de griep op dit moment, luister dan naar Gloria want zij bidt voor JOU! Geloof jij in een wonder op gezondheidsgebied?”

 

Transcript van de tekst die ze uitspreekt:

Luister partners, wij hebben geen griepseizoen. We hebben een eendenseizoen [jacht], we hebben een hertenseizoen, maar we hebben géén griepseizoen. En accepteer het niet wanneer iemand je dreigt met << iedereen krijgt de griep! >> Wij hebben onze prik al gehad! Hij heeft onze ziekten al gedragen! Daar staan wij op! En door zijn striemen zijn wij genezen. Maar als je de griep al hebt zal ik voor je bidden [gaat in gebed]. Griep ik gebied je in Jezus naam die mensen te verlaten. Jezus Zelf heeft ons de griepprik gegeven!

De tegenstrijdigheid in deze video mag duidelijk zijn. Als eerste de ontkenning dat er iets is als een griepgolf (welke er nagenoeg elk jaar is en in Amerika in het bijzonder dit jaar!) om vervolgens voor mensen met ‘griepverschijnselen’ in gebed te gaan en een bezwering uit te spreken.

Bron: Facebook, Copeland Ministries

 

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah