StaatGeschreven stopt

Het blog “StaatGeschreven” stopt er mee, zo deelt hoofdredacteur Jaap Marinus mee op de site. StaatGeschreven begon ooit als een blog waar twee vrienden, Marinus en Drenth, de “theologische degens kruisten” waarbij Drenth vanuit “vrijzinnig” standpunt zijn gedachten weergaf en Marinus meer vanuit “orthodoxe” hoek zijn visie gaf.

staatgeschrevenstoptGaandeweg echter ontwikkelde het blog zich tot een modernistische, vrijzinnige, blog. Een paar jaar geleden verscheen ook een boek, zie onze berichtgeving hier, welke duidelijk maakte dat de redacteuren beide inmiddels tot de vrijzinnige modernistische stroming gerekend moeten worden.

Op het blog zelf geeft redacteur Drenth aan dat hij nooit vrijzinnig was, .. Drenth schrijft over het eerdere boek dat hij er spijt van heeft dat het is verschenen:

De afgelopen zes jaar ben je getuige geweest van een zoektocht. Als de waarheidsvorsing van de orthodoxie niet beklijft en vrijzinnig niet als thuis voelt, wat dan wel? Een deel van die zoektocht is neergedaald in het boek dat Jaap en ik schreven. Dat boek heet net als dit blog Staat Geschreven, een boek waar ik voor een groot deel spijt van heb. Omdat het een premature tussenstand geeft van een zoektocht, en daardoor te weinig diepgang heeft.

Want, zo schrijft hij, ze geloven nog steeds Christus Jezus’ uitspraak “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven”. Wat wij jammer vinden is dat hij dan toch als slotzin toevoegt

Ik heb minder met de waarheid dan met het leven. Maakt mij dat vrijzinnig?

Onze gedachten zijn bij Jaap en Erik. We waren “geen vrienden” in die zin dat wij met dit blog lijnrecht tegenover hun opvattingen staan. Maar wel kennen we Jaap als een fijne, oprechte, jonge man. En betreuren het dat de zoektocht van Jaap en Erik tot deze ‘tussenstand’ heeft geleid.

Wie de Waarheid kent, hééft het leven. Het ééuwige leven. Dáár begint het mee: de Waarheid. Er is géén leven zonder deze Waarheid en de Weg naar de Waarheid, Christus Jezus. We hopen dat in de nabije toekomst toch de Waarheid méér belangrijk mag worden voor hen, of zijn, dan dit korte, aardse leven.

 

bijbelgetrouw

Beheerder Bijbelgetrouw Stg. BTO Yarah