De Noorse Profetie

Er is op dit moment veel aandacht voor het onderstaande verhaal, in de wereld gebracht door Emanuel Minos (1925-2014), een Evangelist. Wij kregen het ook een aantal malen toegestuurd van mensen en er wordt enthousiast over geschreven op veel websites.

mosterdWanneer er sprake is van een visioen of ‘gezicht’ is er sprake van profetie. Profetie heeft één kenmerk dat vooropstaat: het “ziet in de toekomst”.

In dit artikel analyseren we de profetie en gaan we kort in op Emanuel Minos die in veel artikelen “de Billy Graham van Noorwegen” wordt genoemd.

Vraag die centraal staat in het artikel: kloppen de feiten? En, ook niet onbelangrijk: is er enig bewijs dat deze profetie origineel in 1968 is uitgesproken?

> Download de PDF (volledig artikel)

Bekende welvaartspredikers “zegenen” Donald Trump (video)

new-york-508814_640Bekende welvaartsevangelisten zoals Paula White, Kenneth Copeland, Jan Crouch, Dr. David Jeremiah en Robert Jeffress hebben tijdens een twee uur durende bijeenkomst in de Trump Tower hun “zegen uitgesproken” en voorbede gedaan voor de omstreden presidentskandidaat Donald Trump.

In een video die online gebracht is, is te zien hoe de Amerikaanse televisiepredikanten en evangelisten en hem de “handen opleggen”.

Zo’n vijfitg bekende predikers en evangelisten, voornamelijk aanhangers van het welvaartsevangelie, waren bijeen in de Trump Tower in een twee uur durende bijeenkomst om Trump te ‘adviseren’ en voorbede te doen voor hem.

Zie verder: ChristianNews

 

Nepal geen hindoeistische staat

hindoeistische staat

 

Met een twee derde meerderheid heeft de volksvertegenwoordiging in Nepal er voor gekozen de grondwet niet te veranderen en officieel een seculiere staat te blijven

Christenen, Moslims, Boedhisten en andere regigieuze groeperingen hadden de afgelopen maanden zich verzet tegen het voorstel om van Nepal officieel een, bij grondwet, hindoeistische staat te maken. Christenen hadden daarnaast een driedaags vasten uitgeroepen in de hoofdstad.

> Bron: Assist News

Christenen in Huizen doelwit van moslimextremisten?

bully-655660_640Voorganger Sieb Buiten, die tot voor kort predikant was van de VPE-gemeente in Huizen, stelt dat een aangestoken caravanbrand in Huizen die deze week een christelijk gezin trof, niet op zichzelf staat. Hij legt een link met moslimextremisten. „Bij twee van de drie autobranden waarvan ik heb gehoord, ging het om de auto van een christen.”

De Gooi- en Eemlander schrijft dat de slachtoffers van de recente caravanbrand zichzelf niet als doelwit zien, ondanks het feit dat hun van andere christenen geleende auto onlangs ook al ernstig werd beschadigd. „Misschien zien we het over een halfjaar anders.” De politie heeft geen reden om aan te nemen dat het gaat om daden tegen christenen.

>> Lees verder: Reformatorisch Dagblad

 

Margarita moet in Nederland blijven

Van/via Aantekeningen bij de Bijbel

2015_MargaritaMoetBlijven

 

Margarita, die hier 7 jaar in Nederland heeft gewoond en hier een leven heeft opgebouwd, moet samen met haar moeder terug moet naar Oezbekistan. Een land waar ze absoluut niet veilig zijn omdat ze er worden vervolgd voor politieke en religieuze redenen (Oezbekistan staat 15e op de lijst van Open Doors!).

Ook voor het kinderpardon is ze afgewezen, een regeling die opgesteld is voor kinderen die lang in Nederland verblijven en helemaal geïntegreerd zijn. Het was bedoeld zodat hun levens niet worden gebroken als ze plotseling uitgezet worden naar ‘hun eigen’land. Nederland is haar eigen land. Dat mogen ze niet zomaar van haar afpakken!! Ze is één van ons, en ze mogen haar niet zomaar bij ons wegnemen!!

> Teken de petitie, klik hier

Amerikaanse predikanten gedwongen tot sluiten ‘homohuwelijken’?

wittehuis-twitter

Nadat in de VS in alle staten het gelijkgeslachtelijke huwelijk is toegestaan, ook wel het ‘homohuwelijk’ genoemd zijn de eerste predikanten in het nauw gebracht door LGBT-activisten: zij eisen door predikanten in de echt te worden verbonden, echter, deze predikanten hebben hier vanuit hun overtuiging bezwaar tegen. Met als gevolg dat er rechtszaken tegen de predikanten worden aangespannen, zo meldt FoxNews.

Commercieel

In de VS kan iedereen die ‘ordained minister’ (gewijd predikant) is huwelijken voltrekken. Er zijn door de hele VS “wedding chapels” waar “predikanten”, tegen een vergoeding, huwelijksceremonies uitvoeren. Zeer bekend zijn bijvoorbeeld de “wedding chapels” in Las Vegas.

Dit is een “commercieel verhaal”, uiteraard, maar de predikanten die dit doen zijn (meestal) wel gelovigen. Omdat het betreffende huwelijk echter ook door de staat erkend wordt op veel plaatsen vallen deze ‘chapels’ nu onder de wetgeving welke gelijkgeslachtelijke huwelijken als regulier huwelijk bestempelen. Met als gevolg dat de predikanten wettelijk gezien onder de werking, als verlengstuk van de staat, van deze wetgeving vallen. En dus niet mogen weigeren een ‘homohuwelijk’ te voltrekken.

De enige optie voor de predikanten, die dergelijke “ministries” opereren, om toch onder de werking van deze wet uit te komen is het oprichten van een kerkgenootschap. Echter, zo laat de commentator weten, .. zolang er een vergoeding betaald wordt voor de huwelijksvoltrekking is er sprake van een ‘commerciële dienst’. En dus dient men zich aan de wet te houden.

Kerken in het nauw?

De juriste in de uitzending laat weten dat er daardoor een ‘interessant fenomeen’  ontstaat omdat bijna álle kerken toch een zekere (onkosten)vergoeding vragen voor een huwelijksdienst. En daarmee juridisch gezien onder de werking van deze nieuwe wetgeving zouden kunnen komen te vallen. Met als gevolg dat kerken in de VS, zodra zij ook maar énige (onkosten)vergoeding vragen voor een huwelijksinzegening, gedwongen kunnen worden een homoseksueel stel in de echt te verbinden. Een uitwerking van de nieuwe wetgeving waar waarschijnlijk niet veel mensen rekening mee hadden gehouden, maar de LGBT-activisten kennelijk wel, zo claimt men, aangezien er direct processen werden aangespannen…

 

 

Aanslag op kerk in Charleston, South Carolina

Bij een schietparij in een ‘zwarte kerk’ in de Verenigde Staten zijn afgelopen nacht negen mensen omgekomen. Volgens de politie en burgemeester heeft het er alle schijn van dat de aanslag een ‘racistisch karakter’ had.

aanslag kerk amerika

(foto: https://twitter.com/offlede)

Gisteravond drong een gewapende man de kerk in  Charleston, South Carolina, binnen terwijl er een gebedsgroep bijeen was en opende het vuur op de nietsvermoedende kerkgangers. Acht mensen stierven ter plaatse, één persoon later in het ziekenhuis. Een tiende bezoeker is nog in het ziekenhuis. De politie wilde (nog) geen verdere details bekend maken maar liet wel weten dat er ‘ook overlevenden zijn’.

De verdachte, een “jonge man man met blond haar”, is nog steeds voortvluchtig. De burgemeester en politie van de stad gaan er vooralsnog vanuit dat de aanslag een racistisch karakter heeft

“The only reason someone could walk into a church and shoot people praying is out of hate,” said Charleston Mayor Joe Riley – “It is the most dastardly act that one could possibly imagine.”

 

De Emanuel AME Church is een van oorsprong “zwarte kerk”. Eén van de oprichters van de kerk was indertijd een voorvechter van gelijke rechten en mede-initiatiefnemer van een slavenopstand in 1821.

> Zie verder: Huffington Post

Tzipi Hotovely: Dit land is van ons

Tzipi HotovelyDe nieuwe vice-minister van Buitenlandse Zaken (Tzipi Hotovely) van Israël maakt het in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk hoe de nieuwe regering over het bestaansrecht van Israël denkt:

We moeten teruggaan naar de grondwaarheid over onze rechten op dit land. Dit land is van ons. Heel dit land is van ons”

Aldus Hotovely volgens “The Guardian”.

Hotovely is een 36-jarige orthodoxe Joodse en als viceminister van Buitenlandse Zaken de hoogste diplomaat van het land. Premier Netanyahu is ook bevoegd voor Buitenlandse Zaken, maar Hotovely oefent de dagelijkse functies van de minister uit. Zij heeft een Masters’ Degree in rechten behaald en in 2014 haalde zij al de pers door voluit achter Netanyahu te gaan staan en de ‘2-statenoplossing’ als een dood spoor te zien:

..the two-state solution had died. Netanyahu told the world that Abbas and Hamas are the same, they want to destroy Israel” – Israël National News.

Hotovely was op haar 30e al lid van de Knesset en daarmee het jongste Knesset-lid ooit.

> bron: deredactie.be

BGEA – 15.000 nieuwe gelovigen per maand!

bookRuim 15.000 mensen maken maandelijks een keuze in Christus Jezus te gaan geloven via de Spaanstalige tak van de Billy Graham Evangelistic Association, zo meldt Assist News.

15,000 PEOPLE EACH MONTH MAKE A DECISION FOR CHRIST THROUGH THE BILLY GRAHAM EVANGELISTIC ASSOCIATION’S SPANISH EVANGELISM SITE

Zij doen dit via de website http://pazcondios.net en worden na hun bekering verder ondersteund door een netwerk van ruim 275.000 vrijwilligers. Het grote aantal mensen dat gelovig wordt zorgt er echter voor dat de BGEA nu zelfs vrijwilligers tekort komt!

Alleen dit jaar al zijn er nu ruim 62.000 mensen die via de site bekend hebben gemaakt de Here Jezus te hebben gevonden en ca. 10% van hen volgt nu een cursus voor verdere geloofsverdieping (discipelschapstraining).

> Lees verder: Assist News

Ben Carson: vlaktaks op Bijbelse grond

taxes-646511_640De 63-jarige Republikeinse presidentskandidaat Ben Carson heeft een plan voorgesteld voor rechtvaardiger belastingen dat gebaseerd is op de Bijbel.

Carson wil een ‘vlaktaks’ invoeren van 10%, oftewel de ‘tienden’ gaan heffen. Hoewel dit oneerlijk lijkt ten opzichte van de armen worden vooral de rijken door het plan ‘hard getroffen’, want de rijken in Amerika betalen bijna geen cent belasting.

Carson stelt

“Als je jaarlijks 10 miljard dollar verdient, betaal je 1 miljard. Als je 10 dollar per jaar verdient, betaal je er één. Dat lijkt me redelijk eerlijk als je het mij vraagt”

> Zie verder: knack.be