Aktie #AskHamas mislukt. Voor Hamas.

Hamas terreur tegen IsraëlVolgens diverse bronnen was de communicatie-afdeling van Hamas op het lumineuze idee gekomen om gisteren social media in te zetten en moedigden zij mensen aan via een Twitteraccount en met gebruikmaking van de ‘hashtag’ #AskHamas vragen te stellen aan Hamas. De campagne moest ironisch genoeg officieel vandaag beginnen, inderdaad.. op “vrijdag de 13e”. 

Leuke actie, zal de communicatieafdeling gedacht hebben. Wat kon er fout gaan bij zoiets, immers? Alles.

Binnen 3 uur na de eerste berichten waren er duizenden berichten op Twitter, meestal met zeer kritische vragen aan Hamas zoals

Hoe voelt het om oorlog te voeren met apen en varkens, en te verliezen?

en

Hoe kan het dat Hamas de op één na rijkste terreurorganisatie ter wereld is en de Gazanen in enorme armoede leven?

askhamas

 

Israëlische twitteraars en (wereldwijd) veel Christenen en criticasters van het terroristische bewind hebben deze kans gegrepen om Hamas te confronteren met zichzelf. Of ze de gestelde vragen zullen beantwoorden?

De campagne liep gisteren al zo snel uit de hand dat zelfs de Wasthington Post dacht dat het niet van Hamas afkomstig zou kunnen zijn – maar zo constateerden ze: “Dat is bijna onmogelijk aangezien hoge Hamas-leiders de aktie op twitter retweeten en aanbevelen”. 

Duitsers zeggen massaal kerklidmaatschap op

Naar schatting ruim 200.000 Protestantse Duitsers hebben het afgelopen jaar hun lidmaatschap van de kerk opgezegd zo meldt The Aquilareport. Reden voor de opzegging is voornamelijk de kerkbelasting. Ook Rooms Katholieken zeggen massaal hun lidmaatschap op.

purse-522622_640In Duitsland is het bij wet zo geregeld dat wanneer je als kind binnen een kerk gedoopt bent je automatisch lid bent. En tevens daarmee automatisch verplicht bent de ‘kerkbelasting’ te betalen. Uit die belastingen, welke door de overheid geïnd worden, financieren de kerken hun activiteiten.

Opzegging lidmaatschap gaat gepaard met het nodige papierwerk en het betalen van leges. Daarnaast mag men dan ook geen gebruik meer maken van christelijke instellingen zoals christelijke kinderopvang. Tot voor kort waren veel Duitsers bereid de kerkbelasting te betalen juist vanwege deze voordelen.

Vermogensbelasting

Een recente wijziging in de wetgeving welke er toe leidt dat men nu niet alleen een kerkbelasting moet betalen over het inkomen maar ook 8 tot 9 procent belasting moet betalen over vermogen en winsten over bijvoorbeeld de verkoop van onroerend goed hebben geleid tot de massale ‘uittocht’ van de (papieren) kerkleden. Het was de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen voor veel (vermogende) Duitsers.

Bewijs Joden in Babylonische ballingschap

logobabylon
Een interessante paradox doet zich de laatste jaren voor: des te harder de Bijbel ontkent wordt, zelfs door predikanten en theologen, des te meer bewijzen komen er voor de historische betrouwbaarheid van de Bijbel. 

Een vrij onbekende collectie van meer dan 100 kleitabletten in cuneiform schrift, waarvan een gedeelte zelfs gedateerd in de Babylonische ballingschap, is sinds vorige week tentoon gesteld in het “Bible Lands Museum” in Jeruzalem. De collectie bevat onder andere gedateerde huurovereenkomsten, contracten en zelfs een aanduiding van de naam Jeruzalem komt voor.

Prof. Wayne Horowitz, één van de archeologen die de tabletten bestudeerd heeft, zegt dat dit het belangrijkste Joodse archief is sinds de ontdekking van de Dode Zee Rollen.

Joden tijdens de ballingschap

De collectie bestaat voornamelijk uit ‘administratieve stukken’, verkoop-overeenkomsten, contracten en adressen in Akkadische Cuneiform schrift, het schrift van de Babyloniërs, de verdeling van een erfenis, de naam van de schrijver van de Koning van Juda komt er in voor, enzovoorts.

Dankzij de Babylonische gewoonte om elk document van een datum te voorzien, is datering niet moeilijk; de tabletten dateren van 572-477 voor Christus. Het oudste kleitablet is ongeveer 15 jaar na de vernietiging van de Eerste Tempel, de tempel van Salomo, opgesteld. De laatste dateert van ongeveer 60 jaar ná de eerste terugkeer uit de ballingschap, ten tijde van Kores.

De documenten beschrijven ook een aantal nederzettingen van Joden in Babylon, waarvan er één genoemd wordt: “Al-Yahudu”. Jeruzalem.

Ezechiël

Het meest opmerkelijke in de tabletten is wel dat het boek Ezechiël er in bevestigd wordt; in Ezechiël 1:1 schrijft hij namelijk

In het dertigste jaar, in de vierde maand, op de vijfde van de maand, toen ik te midden van de ballingen aan de rivier de Kebar was, gebeurde het dat de hemel geopend werd en ik visioenen van God kreeg te zien. (Ez. 1:1, HSV)

De rivier de Kebar komt namelijk meerdere malen voor in de kleitabletten.

Omstreden

De Joodse Ballingschap, en andere delen van het Oude Testament, behoren tot de meest ‘omstreden’ dan wel ‘bestreden’ delen van de Joodse geschiedenis. Maar zoals ook weer uit bovenstaande blijkt, is er geen enkele reden om te twijfelen aan de historische betrouwbaarheid van God’s Woord, de Bijbel.

Zie verder:

Eerder bericht “Het Huis van David”
Haaretz.com
Bible Lands Museum

Raad van Europa: gewetensbezwaren zijn een recht

Foto © Peter Pruzina, Pixabay

Foto © Peter Pruzina, Pixabay

Christenen moeten gebruik kunnen maken van het recht op gewetensbezwaren, ook als ambtenaren met bezwaren tegen het homohuwelijk. 

Dat is een oproep van de parlementaire vergadering van de Raad van Europa aan de 47 lidstaten van deze organisatie – zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

De Nederlandse wetgeving, om niet langer aanpassingen te maken voor de gewetensbezwaarde trouwambtenaar, wordt een „stap terug” genoemd. Volgens de door de Raad aangenomen aanbeveling moeten regeringen „redelijke aanpassingen” maken zodra belangen botsen om te zorgen dat burgers van alle overtuigingen in vrede kunnen samenleven.

Nederland loopt in de uitvoering van wetgeving en aanbevelingen vanuit Europa vaak voorop. Wij zijn benieuwd of dat nu ook het geval zal zijn? – Redactie Bijbelgetrouw

 

Vrije Universiteit “Judenrein”?

Het VU spaarbusje. De VU werd door Gereformeerden in Nederland groot gemaakt. (afb. Marktplaats)

Het VU spaarbusje. De VU werd door Gereformeerden in Nederland groot gemaakt. (afb. Marktplaats)

Op sociale media ging het al rond: een actie om de VU in Amsterdam “Judenrein” te maken. Geïnitieerd door (palestijnse?) studenten, gesteund door, “wat een verassing”, Anja Meulenbelt (Socialistische Partij).

De ééns met het spaargeld van de “kleine luyden” (Gereformeerden) in Nederland opgerichte VU heeft geen eigen kapel. Gesloten, gebrek aan belangstelling. Wel is er een gebedsruimte voor moslims. Want, de VU is de universiteit met het hoogste aantal moslimstudenten.

Het moment voor de actie had, met de aanslagen in Parijs in het achterhoofd, niet ongelukkiger gekozen kunnen worden.

Niemand lijkt zich te interesseren voor het steeds verder oprukkende anti-semitisme. Sterker nog, ook van de aanslagen krijgen de Joden de schuld inmiddels. Zo beweerde voormalig president Jimmy Carter met droge ogen op televisie dat het toch echt aan Israël te wijten was deze aanslag. Als Israël nu maar eens eindelijk de Palestijnse staat erkent, zo is het credo van Carter c.s., dan is het extremistische moslimgeweld afgelopen. Wat een idioterie!

Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat zelfs de minister van Onderwijs geschokt was te horen dat leerlingen op VMBO-scholen de “Jihad echt vet” vinden (zie deze link).

Ons land buigt voor de vreemde goden. En zal steeds dieper buigen. Zich onderweperpen aan de godsdienst die onderwerping heet: Islam. Tenzij het besef ontstaat: zo kan het niet langer. Er moet een oplossing gevonden worden voor deze problemen, linksom of rechtsom.

Zie ook: Vrije Universiteit Juden-rein (Habakuk)

Franse Imam’s verwerpen terrorisme

Grand Mosque de Paris (depositphoto)

Grand Mosque de Paris (depositphoto)

In 2.300 moskeeën is door de Imams vandaag een verklaring voorgelezen waarin zij openlijk afstand heb genomen van het terrorisme in naam van de Islam.

De verklaring, waarmee de vijf miljoen Moslims in Frankrijk derhalve “formeel afstand hebben genomen van de jihadisten en terroristen”, werd in de moskeeën voorgelezen bij het belangrijke vrijdaggebed.

De rector van de Grand Mosque de Paris (foto), Dalil Boubakeur liet weten:

Wij verwerpen de verschrikkelijke misdaad gepleegd door [deze] terroristen, hun criminele activiteit brengt de samenleving en de wil om samen te leven in gevaar.

Verder deed hij de oproep aan alle moslims van Frankrijk deel te nemen aan de geplande demonstratie aanstaande zondag in Parijs waarbij de twaalf slachtoffers van de aanslag op Charlie Hebdo worden herdacht. Op dat moment was de afloop van de gijzeling van de koshere supermarkt nog onbekend, maar ook zij zullen in de herdenking naar verwachting zeker een plaats krijgen.

Moslim-theoloog Tareq Oubrou, Imam in Bordeaux, zei dat de moslims “furieus” zijn over het feit dat “de religie is geconfisceerd door idioten, ongeletterden en instabiele mensen”

> Bron: timesofisrael

 

 

Terroristische aanslag Parijs (Video)

In Parijs heeft een terroristische aanslag plaats gevonden door, naar het zich laat aanzien, moslim-terroristen, welke inmiddels aan twaalf mensen het leven heeft gekost. Diverse nationale en internationale kranten hebben hierover bericht.

Doelwit van de aanslag was de redactie van een satirisch tijdschrift, Charlie Hebdo. Het tijdschrift nam geen blad voor de mond als het ging om grappen over de Islam.

Het Algemeen Dagblad heeft op haar website een video geplaatst welke aan duidelijkheid niets te wensen over laat. De schoten en “Alah Akbar” klinken door de straten bij de aanslag. Het onderstaande filmpje verscheen op instagram en werd door een omwonende gemaakt. Ook op de website van CNN zijn (schokkende) beelden te zien (klik hier).

#love#instagood#Me#Cute#tbt#photooftheday#instamood#beautiful#picoftheday#girl#new#sun#beach#instagrammers#igers#follow#instadaily

Zie verder:
> Algemeen Dagblad

Nieuwe website Bijbel College

bijbelcollegenieuwesiteHet Yarah Bijbel College is een online Bijbelschool zonder winstoogmerk. U kunt via de Bijbelschool gratis alle lesmaterialen downloaden op uw computer, tablet (Android of iPad) of telefoon en bestuderen wanneer het u uitkomt. Thuis, onderweg, in de pauze op school of werk.

Sinds vandaag is de compleet vernieuwde website online. Niet alleen de lay-out is vernieuwd en overzichtelijker, ook is er een nieuw online examen-systeem geïntroduceerd. Het systeem bestaat uit drie overzichtelijke en eenvoudig te bedienen toetsen met meerkeuze-vragen.

Sinds de nieuwe opzet van het Bijbel College, enkele jaren geleden, waarbij studenten online examen kunnen doen en daarmee ook certificaten en zelfs een Diploma Bijbelse Studies kunnen behalen hebben diverse cursisten een certificaat en diploma behaald.

Het studeren aan het Bijbel College is gratis. Voor het verstrekken van de certificaten en diploma’s wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Zie http://www.bijbelcollege.nl/

Mars Hill sluit deuren

De Mars Hill “megakerk”, met vijftien satteliet-gemeenten in drie staten in de VS, sluit op zondag 28 december 2014 haar deuren. De oorzaak van het stoppen van de kerk is gelegen in het opstappen van haar stichter, Mark Driscoll.

rick warren google plusRondom Driscoll was een controverse ontstaan naar aanleiding van klachten en beschuldigingen van 21 andere voorgangers uit de Mars Hill gemeenschap van kerken.

Een aantal van de kerken zal zelfstandig doorgaan, de meerderheid sluit (definitief) de deuren. De laatste dienst, op 28 december, zal worden geleid door Rick Warren, de predikant van de bekende Saddleback Church megakerk.

In een verklaring liet Driscoll weten:

God wordt niet geëerd door conflicten, onderlinge wedijver, onenigheid, ruzie, achterklap en roddel, of ook maar iets anders dat inconsistent is met de vruchten van de geest. Ik biedt mijn oprechte, diepe, excuses aan voor de momenten dat ik niet in vrede heb geleefd met alle mensen om mij heen.

mars-hill-90991Hoewel het onderzoek van de kerkleiding hem na twee maanden “vrijsprak” van [een groot deel van] de beschuldigingen besloot hij toch zijn ontslag te nemen – Driscoll was inmiddels te beschadigd door alle controverses, inclusief financiële malversaties, om nog langer geloofwaardig te kunnen zijn.

Mars Hill had vijftien lokaties in Washington, Oregon en New Mexico. Per week werden de diensten door ruim 12.000 mensen bezocht. De online diensten werden wekelijks door 260.000 mensen bekeken (Wikipedia).

> Zie verder: ChristanNews

Het Huis van David

Een bijna 3.000 jaar oude vondst op dit moment tentoon gesteld in New York bevestigt de historiciteit van het Koningshuis van David, en daarmee van David. Het weerlegt daarmee de mening van verschillende seculiere wetenschappers (en theologen) die claimen dat Koning David nooit heeft bestaan.

Tel-Dan-StelaZo claimt men dat veel van de heldendaden van David niets anders zijn dan ‘legenden’, zijn militaire triomfen, zijn relaties, zijn koningschap: niets anders dan verzinsels van latere schrijvers – aldus Jacob Wright van Emory University in een online artikel.

Wright zal zijn woorden echter moeten “inslikken”. De zogeheten Tel Dan Stele, een deel van een steen met een inscriptie, gevonden bij een opgraving in 1993-1994 en gedateerd rond de 9e eeuw voor Christus beschrijft de expeditie van een onbekende veldheer en hoe hij Israël en haar bondgenoot “het Huis van David”, versloeg.

Het belang van dergelijke vondsten is groot; als er géén David was, géén Koningshuis van David, zou ook de Bijbelse claim dat Christus Jezus “de Zoon van David” is, en daarmee de Messias die de vervallen hut van David weer opbouwen zal, geen grond hebben.

Lees verder bij ChristianNews.NET